Fii binevenit la Mântuleasa 40, restaurantul unde misterul și magia din romanele lui Eliade se împletesc cu gustul preparatelor delicioase, gătite pe loc.

Te poftim să visezi cât e ziua de lungă, sub parfumul florilor din grădina noastră sau în atmosfera enigmatică din casă.


Vei descoperi cu bucurie un spațiu boem, care a atras numeroși amatori de grădini ascunse, decoruri vechi și povești de altădată. Dacă te numeri printre aceștia, vei aprecia negreșit confortul fotoliilor vechi și moi, frumusețea meselor din lemn patinat și bogăția rafturilor cu cărți. La noi își găsesc inspirația scriitori, actori, pictori și iubitori de artă și se reunesc cu entuziasm pasionați de darts, sau membri ai cluburilor de lectură. Fermecați de dichisul meniurilor de altădată, ți-am pregătit delicii menite să-ți deschidă apetitul pentru mâncarea românească autentică, dar și pentru preparate rafinate din gastronomii străine. 
 

Deși strada e veche de câteva secole și încărcată de istorie și legende urbane, restaurantul a luat naștere în 2015, când am readus la viață o frumoasă vilă din 1920, păstrându-i cât mai mult din strălucirea de altădată.Dincolo de pereții acoperiți cu ziare din vremea lui Eliade, dincolo de pendulele, sobele și gramofoanele dichisite, își face uneori simțită prezența o fantomă curioasă și prietenoasă, cu care e posibil să te întâlnești la un moment dat. Așadar, te așteptăm cu poarta larg deschisă, să vii și să te pierzi la șuete în micul labirint al camerelor noastre intime, fiecare cu farmecul ei.